maanantai 2. helmikuuta 2015

Julkinen vai yksityinen

Tätä blogia kirjoittaessa ja omaa työnhakusivua tehtäessä tulee mietittyä, miten paljon omia asioita varsinkin työnhakuun liittyen kannattaa julkaista netissä. Liian vähän, niin työnhakukampanjassa ei ole ideaa, ja liikaa... No, siitä voi seurata kaikenlaisia ongelmia. Minulla on esimerkiksi aina ollut työnhakusivullani sähköpostiosoite ja puhelinnumero, jotta potentiaaliset työnantajat saavat minuun yhteyttä. Sähköpostiosoitteesta seuraa jonkin verran roskapostia. Puhelinnumerosta on taas ollut kiinnostunut eräs mieshenkilö, joka halusi malliksi piirustuksilleni.
En myöskään halua aivan kaikkea työhistoriaani ja koulutustietojani kaikkien tietoon. Työnantajillakin voi olla rajoituksia siinä, mitä kaikkea esimerkiksi työtehtävistä saa kertoa. On eri asia kertoa vaikka tehneensä markkinointisuunnitelmia kuin selostaa tarkkaan suunnitelmien sisältöä, luontiprosesseja ja työkaluja.
Muutamat tutut ovat laittaneet koko CV:nsä nettiin kaikkine yksityiskohtaisine selostuksineen. Oma ratkaisuni oli taas kirjoittaa "tiivistelmä" ilman tarkkoja tietoja ja laittaa se julkiseen levitykseen. Samoin netissä oleva avoin työhakemukseni on kirjoitettu sitä silmällä pitäen, että sen saattaa nähdä kuka tahansa. Pois olen jättänyt mm. päivämääriä ja työnantajien ja vapaaehtoistoiminnan järjestöjen nimiä vaihtelevista syistä. Niiden sijaan pyrin kertomaan enemmän omasta osaamisestani ja mitä työtehtäviini on kuulunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti