maanantai 12. marraskuuta 2012

Perusasioita

Työhakemuksen kirjoittaminen on aina vaikeaa. Pitäisi tietää, miten parhaiten saa itsensä myytyä työnantajalle ennakoimalla hänen toiveensa. Aina ei ehkä oma työkokemus tai taidot ole juuri sitä, mitä työilmoituksessa toivotaan. Tällöin pitäisi silti osata kertoa, miksi se ei haittaa. Jotkut työnantajathan etsivät nimenomaan Hyviä Tyyppejä.
Tämän blogin tarkoitus on antaa vihjeitä työhakemuksen ja CV:n kirjoittamiseen. Suuri osa tulevista postauksista perustuu omaan kokemukseeni henkilökohtaisten avustajien työnantajana. Olen sen takia käynyt läpi lähes tuhat työhakemusta yhdentoista vuoden aikana, joten kaikenlaisia hakemuksia on nähty. Lisäksi olen tällä hetkellä itse työnhakija, etsien IT-alan töitä, eli tiedän miten vaikeaa työhakemuksen kirjoittaminen joskus on. En ehkä itse osaa kirjoittaa täydellistä työhakemusta, mutta osaan ainakin välttää pahimmat virheet. Varmasti opin matkan varrella itsekin paremmaksi hakijaksi.
Jokunen vuosi sitten kirjoitin lyhyen työnhaun oppaan (löytyy tämän linkin takaa). Sinne olen kerännyt paljon hyviä vihjeitä työhakemuksen tekemiseen. Osa niistä saattaa tuntua itsestäänselviltä, kuten oikeinkirjoituksen tarkistaminen, mutta silti ne on hyvä muistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti