- Tee Facebookkiin julkinen osio
- Luo LinkedInin profiili
- Tee Twitter-tili omalla nimelläsi
- Hyödynnä Googlen palvelut, Youtube ja Google plus
- Luo blogi omalla nimelläsi ja kirjoita kaksi artikkelia
- Kommentoi kymmentä työhösi liittyvää blogikirjoitusta
Työta hakiessa brändin kanssa kannattaa ottaa toki huomioon myös ala, jolle aikoo. Sosiaalialalla käytetään blogeja ja sosiaalista mediaa varmasti vähemmän kuin IT-alalla, eli twiittaaminen ei ehkä tuo sitä sairaanhoitajan paikkaa. Pitää myös mennä sinne, missä oman alan ihmiset (ja työnantajat) netissä ovat. Media-alan väkeä on Twitterissä, ohjelmoijia taas löytynee enemmän koodaukseen keskittyviltä sivustoilta.
Mutta siis takaisin alkuun, millaisen mielikuvan haluan luoda itsestäni työnantajille. Ehkä paras ensimmäiseksi miettiä, mitä haluan tehdä työkseni. Sosiaalinen media on ehkä se omin juttu, mutta pelkkä Twitter saattaa käydä tylsäksi pidemmän päälle ja nettiviestintä kiinnostaa yleisestikin ottaen. Markkinointi saattaisi mennä samaan pinkkaan, mutta myynti ei taas ole oikein minua varten. Pitää siis olla tarkkana, miten tämän muotoilee. Tekninen puoli voisi osittain myös kiinnostaa. Onlineviestinnän asiantuntija voisi siis kattaa yleisesti kaiken haluamani ja olla se päätavoite. Lisäksi onlineviestintä kuulostaa hienommalta kuin nettiviestintä.
Sitten ominaisuuksiini. Ahkera yrittäjähenkinen joukkuepelaaja on se perusklisee, mutta olenko oikeasti kaikkea tuota? Varmasti ainakin kun oikeasti yritän, mutta haluanko sittenkään työpaikkaa, jossa joutuu olemaan esimerkiksi yrittäjähenkinen koko ajan? Jotain voin siis jättää pois kliseistä varmasti pois. Ja lopuille keksiä synonyymit, jotka eivät kuulosta niin kliseeltä. Tällaisia adjektiiveja kannattaisi kuitenkin kehitellä lisää.
Haluan myös olla oman alani asiantuntija, eli nettiviestintä pitää tuoda vahvasti esille. Siitäkin pitää erotella ne osa-alueet, joissa olen hyvä ja etenkin ne, joita haluaisin tulevassa työssäni tehdä. Osaan monia asioita, mutta en kaikkia niistä halua tehdä työkseni. Tekstipohjainen viestintä on tutumpaa kuin videot, valokuvat ja grafiikat, mutta toisaalta haluaisin ehkä niitä myös käyttää enemmän. Minulla on pohjaa myös teknisempään puoleen, mutta koodariksi minusta ei ole, eli näitä kannattaa tuoda jotenkin esiin.
Missä sitten oma henkilöbrändini tulee näkymään? Koska profiloidun onlineviestinnän asiantuntijaksi (kuulostaa hienolta!) pitää brändini tietenkin näkyä netissä. Tämä blogi ehkä kertoo bloggaus- ja kirjoitustaidoistani, Twitter ja muu sosiaalinen media kertoo sen alan osaamisesta, oma nettisivuni toimii "kotipesänä" eli siellä esitellään hieman kaikkia työelämään liittyviä taitojani, ja tämän kaiken linkkaaminen yhteen kertoo toivottavasti jotain SEO-osaamisestani.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti